Over mij

Zorgvraagcentraal is opgericht door gespecialiseerd verpleegkundige van der Straaten. Haar doel is mensen te helpen door ze gebruik te laten maken van hun eigen kracht.


Mijn naam is van der Straaten.

In 1984 heb ik mijn diploma voor algemeen verpleegkundige behaald. Nadien ben ik werkzaam geweest op een cardiologische (hart) afdeling in het toenmalige Eudokia ziekenhuis te Rotterdam. In 1991 is het Eudokia ziekenhuis gefuseerd met het Bergweg ziekenhuis, wat de geboorte was van het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel.

Dat was voor mij een moment om, voor 2  jaar, te gaan werken in het toenmalige Dijkzigt ziekenhuis (nu EMC) op de medium care en harttransplantatie afdeling.

In 1993 ben ik terug gekomen in het IJsselland, en ben ik afwisselend werkzaam geweest op interne geneeskunde en cardiologische afdelingen

In 1999 heb ik mijzelf gespecialiseerd tot diabetesverpleegkundige. Waarvoor ik in 2014 ook mijn opleiding voor voorschrijf bevoegdheid, voor glucose regulerende medicatie, heb behaald.

Tot op heden ben ik, naast de functie van diabetesverpleegkundige, ook werkzaam als vasculair verpleegkundige. Hiervoor heb ik In 2015 de post-hbo opleiding voor vasculair verpleegkundige afgerond. Sindsdien ben ik met deze dubbele functies werkzaam in het ziekenhuis. Mijn dagelijkse werk bestaat uit behandelen van patiënten met diabetes, hypertensie, (familiaire) hypercholesterolemie, en primaire en secundaire preventie op hart- en vaat ziekten.

Voor beide gespecialiseerde beroepen sta ik geregistreerd in een kwaliteitsregister van de betreffende beroepsverenigingen. Omdat ik mijn beroep en kennis belangrijk vind, besteed ik jaarlijks vele uren aan nascholingen en het lezen van vakliteratuur en het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen. Op de hoogte zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen als mede (nationale en internationale) protocollen, richtlijnen, en vak inhoudelijke kennis op basis van wetenschappelijke onderbouwing vind ik zeer belangrijk voor mijn dagelijks functioneren. Het bijhouden van alle kennis zorgt er voor dat ik gevraagd wordt door de industrie (fabrikanten) om onafhankelijke nascholingen te geven waarbij kennis overdracht centraal staat. Ik zal nooit een bepaald product promoten maar kan wel de werking van bepaalde middelen of hulpmiddelen goed onderbouwen

In 2022 ben ik begonnen met de opleiding tot leefstijlcoach. Na het behalen van mijn diploma hoop ik contacten met zorgverzekeraars aan te kunnen gaan voor o.a. GLI (gecombineerde leefstijlinterventie). Ik heb een groot netwerk en werk samen met diëtisten uit de omgeving en sportaanbieders.

Ik geloof in de kracht van de mens en is er voor mij geen beter geneesmiddel is dan deze kracht vanuit de mens zelf. Mensen hebben hiervoor wel de juiste middelen nodige,en die wil ik aanbieden. Dat is de reden waarom ik ZorgVraagCentraal heb opgericht.