Thuiszorg en wijkverpleging

Zorgvraagcentraal is opgericht door gespecialiseerd verpleegkundige van der Straaten. Haar doel is mensen te helpen door ze gebruik te laten maken van hun eigen kracht.


In de thuiszorg worden verpleegkundigen en verzorgende geconfronteerd met cliënten die hypertensie, hypercholesterolemie, een cardiovasculair event hebben door gemaakt en/of diabetes (type 2 maar ook steeds meer type 1) hebben.

De zorg ligt veelal bij de huisartsen maar het aan ook zijn dat uw cliënt zorg uit de 2e lijn ontvangt. Door meer kennis over ziektebeelden in bepaalde praktijk situaties met eenvoudige oplossingen is het wellicht mogelijk om de huisarts niet direct te hoeven inschakelen. De zorg van typ 1 diabetespatiënten, die inmiddels een (kwetsbare) oudere is geworden, vraagt om andere aandachtspunten dan een type 2 patiënt. Ook de komst van flash glucose monitoring zal voor u een andere vaardigheid vragen.

Individueel, maar ook groepseducatie, is bij uitstek geschikt om kennis te vergroten kan kennis opgefrist worden. Doordat u uw cliënt voor ogen heeft kan ik een aansluitende en dus praktische scholing maken.

Omdat de inhoud van een scholing afhangt van uw vragen zal ik mijn voorwerk moeten afstemmen en niet kunnen standaardiseren. Hierdoor is geen vaste prijsopgave te doen. Graag stem ik een en ander af in een persoonlijk gesprek.

Kennis delen