Huisartsen en Praktijk Ondersteuner Huisarts

Zorgvraagcentraal is opgericht door gespecialiseerd verpleegkundige van der Straaten. Haar doel is mensen te helpen door ze gebruik te laten maken van hun eigen kracht.


Het samenwerken met collega’s uit de 1e lijn is mij niet onbekend. Het delen van ervaringen en kennis ervaar ik als een verrijking voor alle partijen. Mijn ervaring met alle glucose verlagende medicatie kan u helpen om u keuzes te maken voor uw individuele patiënt. Ook heb ik ruime ervaring met cholesterol verlagende middelen en medicatie tegen hypertensie.

Met de komst van de flash glucose monitoring (FGM of freestyle libre) is het interpreteren van bloedglucosewaarden veranderd. Het interpreteren van deze nieuwe data vraagt veel oefening. In stappen kan ik u, in uw eigen praktijk, meenemen in deze data informatie. Naast gebruikmaking van een door de fabrikant ontwikkelde presentaties is het ook mogelijk om een door mij persoonlijke begeleiding en ondersteuning of scholing te ontvangen

Educatie aan praktijkondersteuners, en/of huisartsenpraktijk kan op maat afgestemd worden. Hierbij kunt u denken aan educatie over over medicatie, leefstijl componenten, maar ook niet medicamenteuze behandel opties bij hypercholesterolemie en hypertensie. Mijn ervaring met bepaalde medicatie of richtlijnen deel ik graag met u. Ook hierbij kan ik gebruik maken van een scholing samen met de farmacie maar ook kan ik

Door het delen van mijn kennis hoop ik u in staat te stellen een doorverwijzing naar de 2e lijn gerichter te kunnen doen of nog even uit te stellen.

Over alle genoemde mogelijkheden kunnen prijsafspraken gemaakt worden. Hierover kom ik graag met u in gesprek

met elkaar sterker